Borsa d’Habitatge de Mediació per a Lloguer Social

Contraprestacions a les persones propietàries

Les persones propietàries que signen un contracte de lloguer a través de les borses reben les contraprestacions següents:

  • Gestió gratuïta i Recerca del llogater.
  • Tramitacions del contracte.
  • Seguiment de la relació contractual.
  • Control del bon ús de l’habitatge.

Assessorament i suport.

Assegurances: o Assegurança de cobrament de les rendes, mitjançant els sistema Avalloguer que regula el Decret 54/2008, d’11 de març, pel qual s’estableix un règim de cobertures de cobrament de les rendes arrendatícies dels contractes de lloguer d’habitatges, de fins a 6 mesos de rentes impagades.

  • Assegurança multirisc, que inclou els desperfectes, durant tot el període de durada del contracte de lloguer.
  • Assegurança per garantir la defensa jurídica que es produeix en el cas d’impagaments.

Documentació necessària

  • DNI dels propietaris.
  • Escriptures de l’habitatge.
  • Cèdula d’habitabilitat.
  • Certificat energètic.
  • Última factura dels subministres

Incentius a la rehabilitació per als propietaris que lloguin a través de la borsa de mediació

L’empresa municipal ADSA de Sant Joan Despí ha posat en marxa un nou incentiu perquè les persones que vulguin llogar els seus habitatges ho facin a través de la borsa de mediació del lloguer, un servei de l’Oficina Local d’Habitatge que té com a objectiu fomentar l’accés a aquesta tipologia d’habitatges a preus assequibles.

Llogar a través de la borsa municipal ofereix innombrables avantatges i garanties a les persones propietàries com per exemple el pagament d’una assegurança multirisc que cobreix possibles desperfectes, una assegurança de defensa jurídica i la cobertura d’Avalloguer per cobrir impagaments en cas de desnonament, tots ells de forma gratuïta.

Ara el servei fa un nou pas oferint una ajuda en concepte d’obra o de subministrament de materials per a millores a l’habitatge que es posi en lloguer a través de la Borsa de Lloguer Municipal. La quantia màxima subvencionable és de 3.000 euros. Les obres que s’executin a l’immoble han de destinar-se a afavorir la seva seguretat, així com a millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat.

Com tramitar l’ajut?

Els ajuts es poden sol·licitar a l’Oficina Local d’Habitatge (avinguda de Barcelona, 83-85, 1a planta, sala 12 – telèfon 93 373 07 61 – correu electrònic: olhsantjoandespi@ad-sa.com). Entre les actuacions subvencionables es troba la substitució de la porta d’entrada per blindada; la instal·lació elèctrica; el canvi de banyera per plat de dutxa; la instal·lació de mampares; la instal·lació de sistemes d’il·luminació LED; l’aïllament tèrmic amb la col·locació de finestres dobles; la instal·lació d’aparells d’aire condicionat, etc.

En cas que la persona propietària es vulgui beneficiar de l’ajut podrà sol·licitar la millora en el moment que faci l’encàrrec de la gestió del seu habitatge a la borsa de mediació. Un cop realitzat aquest tràmit es portarà a terme una inspecció per part del servei municipal.

El preu del lloguer s’establirà per sota del preu de referència màxim que recull el nou decret aprovat al març pel Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana a les zones declarades com a “mercat residencial tensionat”. L’objectiu és garantir l’accés a un habitatge de lloguer a preus assequibles en aquelles poblacions on el mercat lliure és molt elevat.